IV Mostra de Cinema Etnogràfic a Cervera

Dades: 16,17 i 18 de juliol de 2014

Llocs: Museu Comarcal de Cervera i Pati de la Universitat de Cervera

El Museu de Cervera participa per primera vegada en la IV Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic convertint-se en una de les seus amb que compta aquesta iniciativa.

Per quart any consecutiu, L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, organitza aquesta mostra multiseu que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, tots sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat.

En l’edició que tindrà lloc a Cervera s’ha optat per una programació “made in la Segarra” i, en aquest sentit, el Museu es converteix en sala on es projectaran documentals com “La terra de l’estrany” del cerverí Xavier Marrades, la pel·lícula “Catalunya über alles!” del segarrenc Ramon Térmens, que forma part del cicle Cinema a la fresca  i, per últim, el documental “Basant” d’Andrés Antebi, l’únic que s’allunya del nostre territori però que, en canvi, encaixa amb l’objectiu de mostrar formes de vida i costums des d’una visió antropològica àmplia.

A més a més dels passis d’aquests documentals, el Museu de Cervera col·labora estretament amb un Festival consolidat al nostre territori com és Lo Cercacurts, amb la projecció dels guanyadors i finalistes de l’edició d’enguany.

Per completar el programa, el Museu us proposa una mirada més cap al territori que en s permetrà, a més a més, conèixer altres espais del Museu. El primer dia us oferim una degustació de vins del celler Comalats, a càrrec d’Eva Bonet, al saló de la Casa Museu i tancarem el cicle amb una sessió de conta contesHistòries del tros”, a càrrec de Carles Alcoy, al celler del Museu (per a públic adult).

Veure programa

Deixa un comentari