II mostra de subhasta cantada, a Palamós

Albert Ros subhastant una partida de peixEl 18 de juliol el Museu de la Pesca, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós, organitza la II mostra de subhasta cantada al moll pesquer, davant del Museu de la Pesca. L’objectiu és donar a conèixer la forma tradicional de comercialitzar el peix en primera venda abans que la informàtica automatitzés tot el procés a la dècada de 1990.

La subhasta a veu o cantada es caracteritzava per la cantarella del subhastador que subhastava el peix a la baixa, tot emprant un argot i unes expressions, postures i gestos singulars, només comprensibles per als pescadors i peixaters participants. Enguany comptarà amb la participació d’Albert Ros, pescador i antic subhastador de la llotja de Blanes, de Joan Fontanet, empresari conserver i antic subhastador a Palamós, i del col·lectiu de peixaters i peixateres locals.

La mostra, com l’any passat, es duu a terme en el marc de la celebració de la festivitat de la Mare de Déu del Carme. Aquesta acció de difusió i divulgació de les formes tradicionals de la venda del peix és un dels actes programats a Palamós dins del cicle Cultura Viva impulsat per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals

El peix subhastat a Palamós el cedeix la Confraria de Pescadors i un cop realitzada l’activitat anirà íntegrament a parar al Banc dels Aliments de Palamós.

Per saber-ne més sobre l’evolució de la subhasta del peix a Palamós, es pot consultar el llibre d’Alegret, J.L. i Garrido, A. Història de la Confraria de Pescadors de Palamós. Palamós: la Confraria, 2004.

Deixa un comentari