IV Mostra de Cinema Etnogràfic a Esterri d'Àneu

Dates: Del 30 de juliol al 2 d’agost.

Lloc: al batedor de Casa Gassia, Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Esterri d’Àneu.

Horari: Activitat nocturna. A partir de les 22:30 de la nit.

Sessió a l’aire lliure, en cas de mal temps es realitzarà a l’interior.

Primera sessió a Esterri d’Àneu: Dimecres 30 de juliol de 2014, a les 22.30 h.

La 4a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic està organitzada per l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial,  i en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, organitzant aquesta mostra multiseu (Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Museu del Ter, Museu de la Mediterrània, Museu de Cervera i Museu de les Terres de l’Ebre) que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, tots sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat.

L’objectiu general de la mostra és il·lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia (estudi de les formes de vida dels col·lectius integrants d’una cultura determinada), i alhora posar de relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que investigat. La Mostra projecta audiovisuals tant d’arxiu o de nova creació.

Enguany, en virtut de la col·laboració amb la Xarxa Euromediterrània de Cultura i Patrimoni Arianna, la programació de la Mostra inclou un documentals italià i, en paral·lel, a la població de Torí s’emetran quatre documentals catalans.

PROGRAMA

-Dimecres 30 de juliol

22:30 h. Presentació del Cicle

22:45 h. Selecció de curtmetratges del “Mostremp”.

-Dijous 31 de juliol

22:30 h. Cinema “Pirineu Recuperat”

-Divendres, 1 d’agost

22:30 h. “Oferiu flors als rebels”, de Jesús Ángel Prieto, 2012, 80’.

-Dissabte, 2 d’agost

17.30h Documentals occitans – amb el CAOC i la pujada a Salau

“Vacada Solinhac de La Garriga de Galhac”, 2010, VO occità. 15’

“Vacada Rames de La Teula d’Espalion”, 2010, VO occità. 25’

“Calafati e maestri d’Ascia. “Abbonare” la tradizione”, de Salvo Cuccia, 2001, VO subtitulada. 17’.

Deixa un comentari