La vida marinera. L'abans i ara d'un poble pescador. Itinerari fotogràfic.

Data: Dissabte, 6 de setembre de 2014, a les 10 h.
Lloc: Trobada a la Plaça de Sant Pere, davant de l’església – Les Cases d’Alcanar

Itineraris per terres de cruïlla. Passejades pel patrimoni del Baix Ebre, el Montsià i el baix Maestrat: La vida marinera. L’abans i ara d’un poble pescador. Itinerari fotogràfic.

L’objectiu és conèixer com era la vida marinera entre els anys 1930 i 1960, com vivien i com ha canviat el poble i els seus costums. Veure també com ha influït la contrucció del port per als mariners.

El recorregut serà tant per dins del poble com per fora. La idea és poder veure amb imatges antigues, col·locades al mateix lloc d’on va ser presesm l’abans i el desprès de la zona marinera. Podrem veure com es treien i on les embarcacions, on es feia la venda del peix, com es col·locaven les barques en cas de temporal. I podrem conèixer detalls com: per què tenien dos portes, perquè eren les dones les que treien les barques, per a què servia el campanar, tipologia de les veles, per a què es  feien servir les atzavares, etc.

Organitza: Centre d’Estudis Lo Codolar i Associació Cultural Lo Rafal, centres d’estudis de les Terres de Cruïlla.
Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Campus Extern de la Universitat Rovira i Virgili-Antena del Coneixment de La Sénia, Institut Ramon Muntaner, CEL-Centre d’Estudis Lingüístics i Literaris, Parc Natural dels Ports
Per a més informació:
Terres de Cruïlla, lorafal@gmail.comrafalalcanar@terresdecruilla.org / Tel. 669.28.64.49

Deixa un comentari