Xè Aplec de Sant Cebrià dels Alls

El diumenge 21 de setembre se celebra la desena edició de l’Aplec de Sant Cebrià dels Alls, trobada d’amics de les Gavarres d’arreu del massís. Per un dia s’obre l’antiga església parroquial de Sant Cebrià, que es troba en procés de restauració arquitectònica per part del Consorci de les Gavarres, com una manera de recuperar la seva vessant social.

L’aplec començarà a les 11.30 amb la benvinguda als assistents i l’homenatge a l’antic veí de Sant Cebrià en Lluís Pla (Lluís de la Deixesa). A les 12.00 tindrà lloc un taller d’etnologia sobre l’activitat tradicional d’extracció de l’escorça dels arbres (alzines i pins) per obtenir-ne tints. El taller per grans i petits estarà conduit per Eduard Baulida i comptarà amb els testimonis de Joan Campistol, Pere Colomer i Joaquim Riera. La pela o escorxa dels arbres es podia fer amb l’arbre tallat o depeu, per tant, també s’explicarà la tècnica que empraven per enfilar-se als arbres amb una corda i un pal.

Programa complet del Xè Aplec de Sant Cebrià dels Alls

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s