Els professionals de l'antropologia en l'àmbit del patrimoni

Data: 07/10/2014 16:00 – 20:00

Organitza: Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia (ACPA), Institut Català d’Antropologia (ICA).

Col·labora: Museu del Ter, Museu de les Terres de l’Ebre, Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Museu Etnològic de Barcelona, Universitat de Barcelona (UB).
Amb el Suport de: Institut Ramon Muntaner, Generalitat de Catalunya-Departament de Cultura i Institut d’Estudis Catalans (IEC)

Lloc: Institut d’Estudis Catalans, Sala Nicolau d’Olwer. C. del Carme, 47, Barcelona.

Inscripcions gratuïtes ahttp://goo.gl/jPjSZc

Antropologia i Patrimoni han estat històricament lligats. Tanmateix, la tasca dels professionals de l’antropologia en aquest àmbit és força desconeguda en l’actualitat, tot i les importants aportacions que fan en les institucions museístiques del país. Aquesta jornada pretén mostrar de forma sumària diferents exemples d’aquesta relació, amb el testimoni de professionals i la perspectiva de l’acadèmia. Està adreçada a responsables d’equipaments patrimonials, gestors d’instituts culturals locals i estudiants d’antropologia, i reserva un espai per a l’intercanvi d’oponions i el contacte entre els participants.

16.00-16.20 h. Obertura i presentació de l’enquesta feta on line a directors de museus sobre la tasca dels antropòlegs als museus catalans. A càrrec d’Isabel GrauperaRoger Costa (ACPA).

16.20-17.10 h. ANTROPÒLEGS I PATRIMONI PER A UN TERRITORIJordi Abella(director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu), Carme Queralt (tècnica del Museu de les Terres de l’Ebre), Raquel Ferrero (tècnica del Museu Valencià d’Etnologia)

17.10-17.45 h. L’ANTROPÒLEG COM A PROVEÏDOR DEL MUSEUMireia Mascarell(Barcelona Media), Adrià Pujol (Observatori de la Vida Quotidiana)

17.45-18.05 h. Cafè – refrigeri

18.05-18.55 h. REINVENTANT ELS MUSEUSCarles García (director del Museu del Ter),Pep Fornés (director del Museu Etnològic de Barcelona), Enric GarcíaInma González(tècnics del Museu Marítim de Barcelona)

18.55-19.30 h. PREPARANT PROFESSIONALS DEL PATRIMONI DES DE L’ACADÈMIA.Xavier Roigé (degà de la Fac.de Geografia i Història, professor d’Antropologia Social i Museologia a la UB, director del màster de Patrimoni Mundial i Estratègies de Desenvolupament) i Llorenç Prats (professor de Patrimoni Etnològic i Museologia al Grau d’Antropologia Social i Cultural i professor i coordinador de projectes i treballs de recerca del Màster en Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia de la UB)

19.30-20.00 Torn obert de paraules

Deixa un comentari