Hiace

Horta, Gerard i Malet Calvo, Daniel. Hiace. Antropología de las carreteras en la isla de Santiago (Cabo Verde). Barcelona: Pol·len, 2014, 261 p.

Gerard Horta i Daniel Malet  són membres del Grup de Treball Etnografia dels Espais Públics de l’Institut Català d’Antropologia.

Hiace és un model de furgoneta per al transport col·lectiu interurbà molt estès per l’Àfrica continental i insular. Per això, dos antropòlegs irrompen durant tres tardors a Santiago per tal de desenvolupar el treball de camp d’una investigació que reflecteix els vincles entre el procés de motorització africà i la història general i les experiències col·lectives del transport rodat a Cap Verd. Així, s’analitzen les relacions de poder, les carreteres santiaguenses com a fenomen social, la sinistralitat viària, les dimensions econòmiques, laborals, simbòliques i instrumentals d’aquests vehicles, la quotidianitat dels seus conductors i passatgers, la polifacètica perpetuació colonial, la regularització de «l’informal », etc.

Deixa un comentari