7ns Tallers i Jornades de memòria Oral: Creació en Territori. II Mostra de Cinema de Barris

Dates: de dijos 13 de novembre a dissabte, 15 de novembre.
Llocs: sala d’Actes de l’IEV (Antic Hospital de Sant Roc, C/ Jaume Huguet, 1), Valls.
Antiga Fàbrica: Rull (C/ Carretera de Tarragona, 16), Valls

Creació en Territori. II Mostra de Cinema de Barris, és una mostra audiovisual organitzada per l’Institut d’Estudis Vallencs tindrà lloc del 13 al 15 de novembre a Valls, amb la idea  d’explorar les relacions de la gent de Valls amb el seu centre històric, el Valls primigeni ara reanomenat  Barri Antic. A més de la mostra de documentals i altres activitats gastronòmiques, també hi ha espai per a xerrades, debats i taules rodones, com la conferència inaugural sobre “patrimoni industrial” de la Dra. Assumpció Feliu el debat moderat per Sònia Vaquer sobre “El Barri com a entitat creadora” amb la participació de Jordi Antas, Lluís Frago i Jordi Freixes o la ruta pel patrimoni industrial de Valls, guiada per l’historiador Francesc Murillo.

Aquesta nova edició de “Creació en Territorri” s’inclou dins de les activitats realitzades als 7ns Tallers i Jornades de memòria oral que co-organitzen les diferents entitats de l’Observatori del patrimoni Etnològic i Immaterial. Podeu consultar tota la informació sobre aquesta mostra al seu blog: creacioenterritori.wordpress.com/

Programa Complet

Dijous 13 de novembre
19.30h. Presentació Creació en Territori 2014
Valls Pintoresco. Anònim, 1909, 6.30 min. 
22 h
.
Conferència: El patrimoni industrial, a càrrec de la Dra. Assumpció Feliu, presidenta de E-FAITH European Federation Associations Industrial and Technical Heritage i vicepresidenta de AMCTAIC Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya.                                                                                                                                                                                                                                             – Visual & Vi. Societat de Crèdit de Valls. Vins Dasca Vives

Divendres 14 de novemebre
19.30 h. Presentació de l’Espai Ca Rull
20 h. Workers leaving the Factory. Harun Farocky 1995. Alemanya 36 min. VOSE
–  Fragmentos de una fábrica de desmontaje. Roberto García, Guillermo Beluz, Isaac  Marrero-Guillamón, 2007. Catalunya 47 min. VO. Arxius OVNI.
–  Sopar Visual & Vi (Portal 22/Forn de Nulles) Vinyes de l’Añbà/El Vi a Punt
22.15 h. Detroit ville sauvage. Floren Tillon, 2007, França 27 min. VOSE Arxius OVNI
– Chats errants. Zones temporarires d’inutilité. Yaël Andre, 2007. Bèlgica 56 min. VOSC Arxius OVNI

Dissabte 15
10.30 h.
El Barri Fes. Ciutat Interior. Abu Ali, 2002, Marroc-Espanya 56 min. VOSC Arxius OVNI
Los Sures . Abu Ali, 2008,Espanya 16 min. Arxius OVNI
Viajes imaginarios I Buenos Aires Recorrido 39 Jacobo Sucari, 1995 17 min. VO
London “I don’t call it nothing I call i tan insurrection”. Anònim, 2011  5 min. VOSE Arxius OVNI.
12.30 Vermut-Tertúlia: “El Barri com a entitat creadora”
Jordi Antas. Artista i curador d’exposicions
Lluís Frago. Professor de Geografia Humana UB
– Jordi Freixes. Mànager i gestor cultural
– Modera: Sònia Vaquer (IEV)
17 h. Ruta “Descobrir el Patrimoni Industrial” amb l’historiador Francesc Murillo. Sortida de l’Antic Mercat Central
19 h. Videoart Selecció de peces de membres de la Xarxa D.O. Productors Culturals del Camp de Tarragona.
– Visual & Viart Cervesses Les Clandestines.

Organitza: Institut d’Estudis Vallencs Amb el suport de: Ajuntament de Valls, The OVNI Archives, Casal Popular La Turba de Valls. Patrocinadors de Creació en Territori 2014: Portal 22 , Dasca Vives, Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls,  Forn de Nulles, Vinyes de l’AlbàEl Vi a Punt,  Cervesses Les Clandestines, Magatzem del Vermut
Per a més informació: Institut d’Estudis Vallencs, 977 600 660 creacioenterritori@iev.cat

Deixa un comentari