Cada dia és festa

PRESENTACIÓ: dijous 20 de novembre de 2014, a les 18.00 h, al Museu de la Vida Rural (ctra. de Montblanc, 35, l’Espluga de Francolí). Presentaran l’acte el director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte, l’escriptor i director de la col·lecció, Jordi Llavina, i l’autor de l’obra, Bienve Moya.

Moya, Bienve (2014) Cada dia és festa, Barcelona, Barcino (Museu Vida Rural; 4)

Cada dia és festa presenta el calendari festiu català per estacions i reflexiona sobre el sentit de la festa en la societat, els motius de la seva existència i perdurabilitat. Moya explica cada festa, el seu origen i cerca els motius que poden haver-la creat, de manera que les festes populars l’apropen a una anàlisi de la cultura. Parla de la festa tradicional, creada en base a l’economia agrària, marcada pel pas dels astres, pels fenomens meteorològics i la seva relació amb l’economia humana. “Al llarg dels segles, però, al gran cicle festiu relacionat amb el temps natural, s’hi han anat afegint creences religioses i esdeveniments històrics cabdals; en definitiva, la civilització de cada part del món.” Bienve Moya (Vilanova i la Geltrú, 1944) és expert en cultura popular i autor de vint-i-vuit llibres sobre la matèria. L’any 2009 va rebre el Premi Nacional de Cultura.

Deixa un comentari