Els Tonis de Manlleu, a cavall de la devoció i la festa

Museu del Ter

Passeig del Ter, 2, Manlleu
Dijous 15 de gener de 2015, 20.30 h

En el marc de les festes dels Tonis de Manlleu 2015 es presentarà el llibre: “Els Tonis de Manlleu. A cavall de la devoció i la festa”. La presentació anirà a càrrec de Salvador Palomar, etnòleg i coordinador del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa. El llibre, de Joan Arimany i Juventeny, neix de l’estudi: La Festa dels Tonis de Manlleu: entre la devoció i la gresca, fruit d’una beca atorgada a l’autor l’any 2010 de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La coordinació de l’edició ha anat a càrrec del Museu del Ter, i compta amb un pròleg del periodista manlleuenc de La Vanguardia Jaume Collell. Està dividit en quatre apartats principals: la devoció, l’organització, la celebració i el ball del ciri. El llibre també analitza les transformacions socials de Manlleu en el procés d’industrialització que va repercutir en grans canvis en el model festiu. Un dels aspectes més destacats és el valuós recull fotogràfic històric i actual amb més de 100 imatges, que han estat el resultat d’un intens treball de documentació fotogràfica amb la participació dels Tonis de Manlleu.

El llibre, és el volum 5 de la col·lecció la Turbina, editada conjuntament pel Museu del Ter i Eumo Editorial. Coincidint amb la publicació del llibre recordem que fins a mitjans d’abril es pot visitar l’exposició  “Els Tonis de Manlleu, a cavall de la devoció i la festa”.

Lloc: Museu del Ter. Passeig del Ter, 2. 08560 Manlleu

Per a més informació: www.museudelter.cat – 93 851 51 76

Deixa un comentari