Cossos i memòries exhumades: el paper de l'antropologia

Jornada : “Cossos i memòries exhumades: el paper de l’antropologia”

Data: 23/01/2015 16:00 – 20:00

Organitza: Institut Català d’Antropologia (ICA) i ERAPI-Laboratori Cooperatiu de Socioantropologia. Amb la col·laboració de l’Insitut d’Estudis Catalans i el suport de l’Institut Ramon Muntaner i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Lloc: Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), carrer del Carme 47, Barcelona.
Entrada lliure i gratuïta amb inscripció prèvia a http://goo.gl/forms/GrG05lfWte

L’objectiu d’aquesta jornada és divulgar el treball efectuat pels professionals de l’antropologia en el marc dels processos de recuperació de la memòria de la repressió i la violència  durant la guerra civil i el franquisme, i en particular pel que fa als equips multidisciplinars que s’encarreguen d’exhumar fosses comunes.

PROGRAMA

16.00-18.00 h
Vídeo fòrum: “A conversation with Clyde Snow”, presentat i moderat per Verena Stolcke, Presidenta de l’Institut Català d’Antropologia (ICA).

18.00-20.30 h
Taula rodona: “Investigar a peu de fossa: forenses, antropòlegs socials i historiadors davant les exhumacions contemporànies de la guerra civil”
Amb les intervencions de Paco Etxeberría (UPV – Sociedad Aranzadi), Francisco Ferrándiz (CSIC) i Queralt Solé (UB). Modera: Verena Stolcke (ICA).

Deixa un comentari