Manual de descripció coreogràfica de balls de bastons

Divendres 30 de gener de 2015, 20.00 h

Presentació d’aquest manual editat per l’Esbart Català de Dansaires, a càrrec de les seves autores, Montserrat Garrich, Anna Vinyoles i Núria Vinyoles.

El Manual de descripció coreogràfica de balls de bastons és la concreció aplicada als balls de bastons del sistema de descripció coreogràfica de les mateixes autores, editat per El Mèdol i la Generalitat de Catalunya l’any 1999. El Manual estableix un sistema de descripció coreogràfica per plasmar sobre el paper un ball amb tots els seus elements: els punts de dansa, les evolucions i les figures, etc., sempre en relació amb la música amb què és ballada.

El Manual s’adreça a tots els interessats en el ball popular català, especialment en els balls de bastons. Vol ser una eina útil per servir de guió per recordar un ball, per transmetre una coreografia en el si d’una colla bastonera, per documentar les coreografies que s’han deixat de ballar i les noves coreografies, ajudar al traspàs generacional en aquells balls i, en definitiva, servir a totes aquelles persones que estudien el ball de bastons.

+ info:  Esbart Català de Dansaires. Tel. 934 125 111 /  info@esbartcatala.org

Deixa un comentari