Curs: La immigració i els seus actuals significats

Curs: «La inmigración y sus actuales significados. Una aproximación socioantropológica» (4 h.)

Data: 24/03/2015 16:00 – 20:15

Organitza: ERAPI – Laboratori Cooperatiu de Socioantropologia y Grup de treball en “Socioantropologia dels mons contemporanis” de l’Institut Català d’Antropologia (ICA)

Lloc: Sala Fontserè, de l’Institut d’Estudis Catalans, c/ del Carme, n. 47, Barcelona.

Inscripcions: http://goo.gl/ZGMiPj

Període de matrícula: fins el 20 de març

Professor: Dr. Enrique Santamaría

CONTINGUTS (el curs es farà en castellà)
CAT / CAS
Una de les idees fonamentals que ens poden aportar les ciències socials és que si bé les coses no són necessàriament el que diem que són, les definicions que col•lectivament fem d’elles són part indestriable d’aquestes. En aquest curs es posarà l’accent en la importància de les definicions que d’un fet social com és l’arribada i l’establiment a Catalunya de persones procedents d’altres indrets del món s’estan actualment elaborant i divulgant. S’insistirà, doncs, en els nous significats que a aquesta presència se li atribueix i en els efectes que aquests significats tenen, tant en la manera en què els diferents actors la tracten, com en la d’abordar els processos dels quals en forma part i que, d’una o una altra forma, a tots ―hagin migrat o no― afecten.

Deixa un comentari