Presentació del projecte de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre

Data: dissabte 7 de març de 2015 a les 12:30
Lloc: Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre (C/ de jaume Ferran, 4), Tortosa
Es demana confirmació.

Presentació del projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre. L’acte estarà presidit per l’Honorable Sr. Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El projecte presenta la realització de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner en dos anys, 2015 i 2016.

El projecte d’inventari abasta les quatre comarques de les Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre, i neix vinculat a la declaració de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera per la UNESCO l’any 2013. El projecte es planteja des d’una doble perspectiva de confluència entre el patrimoni cultural i el patrimoni natural. D’una banda, es pretén iniciar i posar en marxa a les Terres de l’Ebre un programa de salvaguarda del seu patrimoni cultural immaterial, tal i com preveu la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, aprovada l’any 2003 (salvaguarda en què la realització d’inventaris n’és una part), i, de l’altra, que aquest programa es dirigeixi vers una potenciació de tots aquells elements que a nivell econòmic, social i cultural poden contribuir en un futur a un major desenvolupament sostenible de les Terres de l’Ebre.

Organitza: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari