"Melting pot: castellers indis, govindes catalans", seleccionat per una mostra de cinema etnogràfic a Eslovènia

El documental Melting pot. Castellers indis, govindes catalans, dirigit per Marta Saleta i produït pels Castellers de Sants, ha estat seleccionat dins la mostra Days of Ethnographic Film de Ljubljana (Eslovènia). La pel·lícula, que explica el viatge dels Castellers de Sants a Thane (Índia) l’any 2013 per participar al festival Dahi Handi, es projectarà el dia 13 de març a les 20.00 h i serà la projecció que tancarà la mostra.

Days of Ethnographic Films és una mostra no competitiva organitzada des del 2007 per la Societat Etnològica Eslovena i el Museu i Centre de Recerca Etnogràfica Eslovena de l’Acadèmia Eslovena de les Arts i les Ciències. Aquest any se celebra entre el 10 i el 13 de març, i s’hi projectaran un total de 33 documentals, seleccionats entre els 198 que es van rebre. Naško Križnar, responsable de la selecció dels films participants, ha explicat que ha apostat per pel·lícules “amb una aproximació des de l’observació participant, en les que es deixa que els protagonistes tinguin la darrera paraula mentre l’autor es queda en segon terme”, així com que deixessin espai per a que l’espectador hi apliqués el seu propi criteri.

Melting Pot es va estrenar el juliol de 2014 i fins al moment s’ha pogut veure a Barcelona, Tarragona i Valls. La de Ljubljana serà la primera projecció fora de Catalunya. La pel·lícula té una durada de 70 minuts i mostra com dues cultures molt allunyades físicament (la catalana i l’índia) poden compartir una mateixa passió, la d’aixecar torres humanes, i com el diàleg a partir d’aquesta passió és possible. El documental s’ha finançat mitjançant micromecenatge i amb ajuts econòmics de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

+ infoMelting Pot

Deixa un comentari