Wikipedra, més de 10.000 barraques inventariades

La Wikipedra, el punt de trobada 2.0 de la pedra seca a Catalunya, ha arribat ja a les 10.730 barraques inventariades. Wikipedra és un projecte col·laboratiu desenvolupat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya consistent en una aplicació SIG interactiva 2.0 que, per una banda, possibilita a qualsevol persona que ho desitgi introduir-hi les barraques i les cabanes de pedra seca que coneix perquè formin part d’un inventari col·lectiu. Per l’altra, permet als usuaris accedir, a partir de mapes, fotografies i fitxes, al patrimoni dels paisatges de pedra seca inventariat fins al moment.

Per municipis destaquen especialment Monistrol de Calders (676) i el Pla de Santa Maria (586), al Bages i a l’Alt Camp, respectivament. Per darrera, se situen Mediona (263), La Bisbal del Penedès (218), Vallirana (204) i El Vendrell (191) en una Wikipedra que inclou elements en 303 dels 947 municipis del país. Finalment, per unitats de paisatge –estan representades 83 de les 135 unitats- destaquen la Plana de l’Alt Camp (1.219), Moianès (870), Massís de Bonastre (863), Garraf (784), Pla de Bages (783) i Sant Llorenç del Munt i l’Obac – El Cairat (642).

Vegeu la notícia completa al web de l’Observatori del Paisatge

Deixa un comentari