El món dels farers, entre el mite i la realitat

Els fars han estat sempre espais apropiats per a la mítica: plantats a tots els vents, sovint isolats, llepats per onades que van del gris més amenaçador al blau més insolent, un minúscul reducte d’humanitat enmig de la natura sovint salvatge. Però…la realitat és o va ser tan idíl·lica com el propi mite?

La proposta del Museu Marítim és aprofitar per descobrir de primera mà la vida dels faroners i de les seves famílies, abordant la temàtica des d’una òptica caleidoscòpica, dels aspectes més quotidians fins els més èpics, amb diverses activitats: presentació del documental La filla del farer; i el col·loqui informal “Farers, entre el mite i la realitat”, amb la presència de Mario Pons, autor del film, Antonio Cabezas (una infància lligada al far de Buda), Helena Garrigós (néta del faroner Alfredo Cabezas i recopiladora de la història familiar narrada al documental), David Moré (arxiver municipal de Tossa, autor del llibre La vida en los faros de España), Eleuteri Costa (farer del Far de Cap de Creus i Palamós) i Mercè Toldrà (directora del Museu Port de Tarragona).

Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Data: 17 de març, 18.30h

Lloc: sala d’actes del MMB. Av. De les Drassanes, s/n. Activitat gratuïta d’entrada lliure

+ info: Museu Marítim de Barcelona /Documental La filla del farer

Deixa un comentari