El passat dissabte, 21 de març, el President de la Generalitat va inaugurar l’Espai Ebre Km 0, un nou centre promogut per l’ajuntament d’Amposta, per a la promoció cultural, turística i gastronòmica de les Terres de l’Ebre, ubicat a Amposta, a l’edifici de l’antic Escorxador Municipal; un edifici bastit entre els anys 1928 i 1931, a partir del projecte arquitectònic redactat per Alfonso Barba Miracle, que a partir de l’equipament actual continua estant relacionat amb la producció i la transformació alimentària. L’edifici acull l’Oficina de turisme municipal, l’exposició permanent Espai Ebre Km 0, realitzada amb el suport tècnic del Museu de les Terres de l’Ebre, i una sala polivalent dotada d’una cuina on realitzaran show cookings i altres activitats de caire turístic, cultural i gastronòmic.
L’exposició permanent mostra al visitant la producció, l’elaboració, la transformació i la gastronomia d’alguns dels productes més singulars i representatius de les Terres de l’Ebre: l’arròs, la clementina, els productes de l’horta, el peix mediterrani, els musclos, la sal, l’anguila, l’oli d’oliva, les ametlles, la carn i els seus derivats; a partir de grans fotografies actuals que es combinen amb els objectes tradicionals que els han fet possibles: eines i estris de l’agricultura, xares i ormeig de pescar, formatgeres, estris i atuells per a l’elaboració d’embotits i de rebosteria, paranys per caçar, saquets d’arròs d’antigues marques locals avui desaparegudes, etc.
Més informació: Museu de les Terres de l’Ebre. C/ Capità 34, 43870 Amposta www.museuterresebre.cat 977 702 954