A peu pels camins del cançoner, cançons tradicionals dels pobles del Pirineu

Sala dels Miralls del Gran Teatre del Liceu
Les Rambles, 51-59, Barcelona
Dimecres 8 d’abril de 2015, 13.00 h

Artur Blasco (Barcelona, 1933) ha dedicat 50 anys de la seva trajectòria professional a fer recerca, estudi i documentació del cançoner popular de les comarques pirinenques. A partir d’aquest treball de camp, Blasco ha reunit i difós un únic i importantíssim fons documental de cançons tradicionals dels pobles del Pirineu. Una part d’aquests treballs han estat publicats en 12 volums (fins al moment 8 d’editats) de la col·lecció de llibres A peu pels camins del cançoner. El conjunt aplega 1.600 cançons recollides directament d’uns 300 cantadors de 200 pobles i masies de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, La Garrotxa, La Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ribagorça Oriental, Ripollès, Solsonès, Val d’Aran.

Posteriorment la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals va encarregar-li durant tres anys la recopilació de la part de material videogràfic realitzat durant tots aquests anys en tant que referent etnomusicològic de Catalunya, complint així l’objectiu de documentar, preservar i difondre la cultura popular i tradicional catalana. En aquest projecte en què també hi van participar l’Obra Social de “La Caixa”, la Diputació de Lleida – Estudis Ilerdencs (IEI), la Diputació de Girona i l’Institut per al Desenvolupament i Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA). El resultat són 80 DVD, organitzats en àmbits comarcals.

El dimecres 8 d’abril es presenta el conjunt de l’obra d’Artur Blasco, amb aquest programa:

13:00 h. Salutació i benvinguda del conseller
13:05 h. Breu presentació Artur Blasco dels llibres i DVD
13:15 h. Documental “A peu pels camins del cançoner”
13:30 h. Mostra de cançons del cançoner interpretades per cantadors informants.
13:45 h. Actuació del grup krregades de romanços
14:00 h. Actuació d’Artur Blasco, acompanyat per Yannick Lopes a la guitarra
14:10 h. Parlament del conseller
14:20 h. Torn de preguntes premsa
14:30 h. Finalització de l’acte

Targetó d’invitació a l’acte

L’obra videogràfica d’Artur Blasco a Calaix (Dipòsit Digital del Departament de Cultura)

Deixa un comentari