Colònies (i veïnats) industrials de la Selva

Colònies (i veïnats) industrials de la Selva, de Xavier Martí Ylla, fou el treball guanyador de la sisena edició de la Beca de recerca de la Selva 2012 i que ara apareix publicat.

L’obra recull bona part de la història industrial de la comarca de la Selva i  proposa estudiar a fons l’evolució dels assentaments industrials més importants de la comarca i revalorar el sentit de pertinença a una colònia industrial, amb un interès especial per mostrar-ne l’evolució històrica En concret, el treball aplega estudis sobre la presa del Pasteral, la colònia de les Mines d’Osor, les indústries Burés d’Anglès, la colònia Bonmatí, l’Empalme de Maçanet-Massanes, Fibracolor de Tordera i la SAFA de Blanes.

Martí Ylla és periodista i historiador, darrerament s’ha centrat en l’estudi de les colònies industrials i fou el comissari de l’exposició Colònies industrials, que es va poder visitar al Museu d’Història de Catalunya del desembre de 2009 a l’abril de 2010.

Deixa un comentari