El Patrimoni Immaterial al segle XXI

Conferència “El Patrimoni Immaterial al segle XXI”


Data: 21/05/2015 a les 19:00h.

Organitza: ITA. Associació d’Antropologia, el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana.

Lloc: Arxiu d’Etnografia de Catalunya del Campus Catalunya de la URV. Avda. Catalunya, 35, Tarragona

En aquesta conferència es portarà a terme la presentació de la 1a Conferència Internacional d’ONG acreditades per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, esdeveniment que es celebrarà del 6 al 13 de juny de 2015 a la població catalana de Santa Susanna (Barcelona).

Aquesta Conferència Internacional està organitzada per L’ENS (Ens de l’Associacionisme Cultural Català), entitat acreditada per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial Cultural, estatus que li permet assessorar i ser escoltada pels òrgans de la UNESCO en aquesta matèria. A la Conferència Internacional es preveu la participació de més de trenta organitzacions d’arreu del món que tenen aquesta consideració d’entitats acreditades per la Convenció, a més de la presència d’experts i estudiosos en l’àmbit del patrimoni immaterial cultural. Aquesta trobada de caire internacional està adreçada als membres de les ONG internacionalme nt acreditades o no davant de la Convenció del Patrimoni Immaterial de la UNESCO, persones i col·lectius catalans susceptibles d’estar interessats, institucions públiques i privades de Catalunya, sector universitari i tot el conjunt de comunitats que treballen el Patrimoni Cultural Immaterial i entre els seus objectius poden destacar:

Facilitar l’intercanvi de coneixement i experiència entre les ONG.

Identificar les dificultats en el treball de les ONG.

Estudiar les relacions amb altres agents implicats en la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial (autoritats, experts, comunitats, …).

Debatre la funció de les ONG en la transmissió del patrimoni cultural immaterial.

Per a més informació sobre la 1a Conferència Internacional d’ONG acreditades per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO podeu visitar la següent adreça: http://www.ich.cat/.

Deixa un comentari