Sabem vendre des dels museus?

JORNADA “SABEM VENDRE DES DELS MUSEUS? La comercialització de producte local des dels museus i equipaments patrimonials.”

17-18 de juny. Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Esterri d’Àneu.

Molts museus i equipaments patrimonials han apostat aquests darrers anys per convertir-se en promotors i comercialitzadors del producte local i de proximitat. Més enllà de buscar una nova font d’ingressos que complementi el pressupost de la institució, en molts casos aquest interès també respon a una clara voluntat d’ajudar el comerç local i participar més activament en el desenvolupament econòmic del territori.

Aquestes jornades pretenen crear un espai de reflexió i debat entre professionals tant del món del patrimoni com del desenvolupament local i, també, millorar la nostra eficàcia en la promoció, presentació i comercialització dels productes de proximitat.

PROGRAMA

17 de juny

11’00h Presentació de les Jornades

11’30h-12’30h. El consumidor actual: Tendències i oportunitats. 1a Part. Xavier Roca Torruella. Consultor en màrqueting i professor de la Universitat de Lleida.

12’30h Pausa Cafè

13’00h-14’00h El consumidor actual: Tendències i oportunitats. 2a Part. Xavier Roca Torruella. Consultor en màrqueting i professor de la Universitat de Lleida.

14’00h Dinar

16’00h-19’00h Intercanvi transfronterer d’experiències de comercialització de producte local des dels museus. Sessió pràctica dirigida per Paloma Guerra. Visual Merchendiser. A3Bandas, Comunicació Visual.

18 de juny

9’30h-12’30h. Les botigues de museus. Un espai de presentació i promoció del producte local. Antoni Laporte. Director d’ARTimetria.

12’30h Pausa Cafè

13’00h.-14’00h. L’experiència del Museu Molí Paperer de Capellades en el disseny, creació i comercialització de productes propis. Ton Lloret. Conservador del Museu Molí Paperer de Capellades.

14’00h.-14’30h. Debat

14’30h Dinar

Informació i Inscripcions: Les jornades són gratuïtes. Per participar-hi cal enviar un correu electrònic amb el vostre nom, cognoms, telèfon, adreça de correu electrònic i entitat a què pertanyeu a jtugues@ecomuseu.com o trucar al 973 626436. Les places són limitades.

Deixa un comentari