Faixa Roja, Faixa Blava. La Pilota Valenciana

Dates: del 10 juny al 27 juliol de 2015; de dimarts a diumenge, de 10.00 a 20.00 h

Lloc: Museu Valencià d’Etnologia. C. de la Corona, 36, València.

Coproduïda pel Museu de Pilota de Genovés i l’ Ajuntament de Genovés, on es va exposar amb èxit de públic els anys 2013 i 2014, ara itinera i es pot visitar al Museu Valencià d´Etnologia. L’exposició, comissariada por David Sarasol, director del Museu de la Pilota-Genovés, explica aquest joc popular esdevingut esport tradicional, que és una de les moltes modalitats del joc de pilota, entre les quals la pilota basca. La pilota valenciana es practica entre  dos o més jugadors, que s’enfronten en dos equips, que competeixen llançant la pilota, colpejant-la amb la mà. L’exposició també mostra com es fabriquen els elements bàsics del joc: les pilotes de “vaqueta”, els didals, els guants, la faixa… i tot allò qiue l’envolta: entrades corresponents a partides històriques, cartells, diorames de carrer… A més a més inclou jocs infogràfics que expliquen el joc que té una tradició antiquíssima, i es practica tant al carrer con en espais propis delimitats: els trinquets. El joc del trinquet, en una modalitat molt pròxima a la pilota vaelenciana, era molt popular i practicat a les Terres de l’Ebre, on -en un bon nombre de poblacions- existeix encara el carrer del trinquet, denominat així també oficialment.

Més informació: http://www.museuvalenciaetnologia.es/es/content/faixa-roja-faixa-blava-la-pilota-valenciana#sthash.SJcikMo0.dpuf . Tel. 963 88 36 19

Deixa un comentari