Activitats de cloenda del cicle Converses de Taverna, dedicades a la cuina del peix

Divendres 12 de juny, a les 19 h, el Museu de la Pesca organitza a la Taverna Marinera Pepa Caneja de Palamós la darrera sessió de Converses de Taverna. Com és tradició, aquesta sessió de tancament es dedicarà a la cuina marinera de la mà de persones amb una gran vinculació amb el peix, els fogons i la cuina d’arrel pescadora del nostre litoral. Sota el títol “La cuina d’aquelles fondes i restaurants” parlarem amb antics restauradors per conèixer les espècies, els plats, les receptes i les elaboracions relacionades amb la cuina tradicional del peix servida a diferents establiments de la vila.

Tot seguit, i com és també tradicional, els Amics del Museu de la Pesca oferiran a l’Espai del Peix un taller de degustació com un complement perfecte al tancament del cicle de Converses de Taverna. Durant l’acte es lliurarà el reconeixement de l’entitat a una personalitat, entitat o col·lectiu destacat en la defensa, la preservació i la difusió del patrimoni marítim. Per al taller cal reserva prèvia al Museu de la Pesca, i té un preu de 20€. Pels socis dels Amics del Museu de la Pesca el preu és de 15€.

Abans del taller es projectarà el vídeo “Converses de Taverna: testimonis de la nostra gent de mar”, un tast de 20 minuts de l’audiovisual del mateix nom, editat pel Museu de la Pesca, amb una selecció de fragments de l’activitat, i que servirà per recordar i homenatjar tots els participants  que han ajudat a recuperar la memòria del nostre litoral en els darrers 15 anys.

Aquesta és una activitat organitzada pel Museu de la Pesca, l’Ajuntament de Palamós i la Càtedra d’Estudis Marítims, feta amb la col·laboració de Confraria de Pescadors de Palamós, els Amics del Museu de la Pesca i la Taverna Marinera Ca la Pepa Caneja, amb el suport de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i Ports de la Generalitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s