Gent que va venir de fora

La revista “CADÍPEDRAFORCA“, publicada per l’editorial Gavarres, en el seu número 18 dedica un dossier central de 40 pàgines que parla de les persones i famílies que van marxar dels seus pobles o ciutats per anar a viure a les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya: gent que marxava de la misèria dels seus pobles; de la ciutat buscant noves maneres de viure; o que fugien de la guerra i que es van establir fent arrels a aquestes comarques: van venir a treballar al bosc, a les fàbriques, als pantans, a les mines, a les cases de pagès…

Articles del dossier: Trasplantats en terra nova, de Carles Pont; D’Almeria a la mineria, de Benigne Rafart; Fugint de les bombes, de Carles Gascón; Els “gontareños”, de Marc Martínez; Els que van creuar l’Atlàntic, de Quirze Grifell; De la postguerra als feliços 90, d’Oriol Mercadal; Els “pantaneros”, de Jordi Pasques i Canut; Del “cortijo” a la fàbrica, de Meritxell Prat; De Lleó a la Vansa, de Pep Graell; Un més a la família, de Miquel Spa; Els que van venir del nord, de Guillem Lluch; De la seca i de la meca, d’Esther Jover.

Deixa un comentari