VII Trobada d'Entitats Locals de Cultura i Patrimoni de la Selva. Les arrels del turisme (1850-1936): Termalisme, banys de mar i estiueg

Data: Dissabte, 4 de juliol de 2015, a les 9.15 h.
Lloc: Balneari Prats (Pça Sant Esteve, 7), Caldes de Malavella

VII Trobada d’Entitats Locals de Cultura i Patrimoni de la Selva. Les arrels del turisme (1850-1936): Termalisme, banys de mar i estiueg.
Nota: L’assistència a la Trobada, a les conferències i a la visita guiada és lliure i oberta a tothom però demanem fer inscripció prèvia fins al dia abans. Pel que fa al dinar caldrà abonar un tiquet de 10 €. Inscripcions a: aclaselva.cultura@gencat.cat i/o al tel. 972 84 21 46.

PROGRAMA
9.15 h Benvinguda a càrrec de Salvador Balliu, alcalde de Caldes de Malavella i de Joan Llinàs, president del Centre d’Estudis Selvatans.
A continuació:
Trobada d’entitats.Presentació d’activitats i intercanvi d’experiències.
Presentació del projecte del Centre d’Estudis Selvatans Camins de la Selva, a càrrec d’Elvis Mallorquí (CES).
10.30 h Pausa-café.
11.10 h Les arrels del turisme (1850-1936): termalisme, banys de mar i estiueig. Les colònies d’estiueig a la Catalunya interior, a càrrec de Joaquim M. Puigvert (UdG).
Els banys de mar a Catalunya, a càrrec de Mercè Tatjer (UB).
12.30 h Taula rodona Recerca, patrimoni i turisme: exemples i reptes.
Amb la participació de: Gemma Domènech (ICRPC);  Sílvia Alemany (Museu de Sant Feliu de Guíxols); Joaquim M. Puigvert (UdG); Joan Llinàs (CES). Moderador: Narcís Figueras (UOC, CES)
13.45 h Veredicte de la VIII Beca de Recerca La Selva, 2015
Cloenda a càrrec del representant del Consell Comarcal de la Selva.
14.00 h Dinar al Balneari Prats
16.00 h Visita guiada: El patrimoni de Caldes de Malavella vinculat a l’estiueig i el termalisme, a càrrec de Pep Casas, tècnic de cultura de l’Ajuntament de Caldes de Malavella.
Convoca: Consell Comarcal de la Selva
Organitza: Centre d’Estudis Selvatans i Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la Universitat de Girona
Coordina: Arxiu Comarcal de la Selva
Col·labora: Ajuntament de Caldes de Malavella i Institut Ramon Muntaner
Per a més informació i inscripcions: http://www.selvatans.cat, ces@selvatans.cat, aclaselva.cultura@gencat.cat, Tel. 972 84 21 46

Deixa un comentari