VI Festival Internacional de Curtmetratges i Cinema Independent de Cerdanya

Acte de presentació als mitjans de comunicació del programa: Dijous, 23 de juliol, a les 13:30 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Puigcerdà  (Pça de l’Ajuntament), a càrrec d’Albert Piñeira, Alcalde de Puigcerdà; Enric Quílez , President del Grup de Recerca de Cerdanya i Jordi Forcada, Director de la Cerdanya Film Commission.

Dates: Del dilluns 27 de juliol al diumenge 2 d’agost
Lloc: Museu Cerdà (C/Higini de Rivera, 4 ), Puigcerdà

5ª Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya al VI Festival Internacional de Curtmetratges i Cinema Independent de Cerdanya
Aquest festival es realitzarà al Museu Cerdà de Puigcerdà del 27 de juliol al 2 d’agost de 2015. El dilluns 27 a les 17 h. es presenta el Festival i a les 21.30 h. s’inaugurarà el Festival dedicant aquesta sessió a la 5ª Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial. amb la projecció dels següents documentals:
El Retaule de Sant Ermengol. Guió de Jesús Galindo (48’). Explicació de la representació del Retaule de Sant Ermengol a la Seu d´Urgell, dels seus orígens al 1957, la figura de l’Esteve Albert (autor i primer director), el Pep Ingla (tota una vida al servei del Retaule), la visita del cineasta José Val del Omar (un dels pioners del cinema experimental), així com personatges que han passat pel Retaule i les anècdotes viscudes al llarg de tots aquests anys.
– El camí del foc: la cremada de falles d’Andorra la Vella. Dir. Rosa Burgos i Albert Cristòfol. (40´). La recuperació de la “Cremada de Falles” d’Andorra la Vella i l’activitat de l’Associació de Fallaires d’Andorra. Testimonis vius expliquen les seves vivències infantils i fan un recorregut per la història d’Andorra des de 1930 fins als nostres dies. Testimonis conten el treball de recuperació i difusió que realitzen, com s’estructura l’Associació que busca la promoció interior i exterior d’unes singulars festes del foc del solstici d’estiu dels Pirineus que juntament amb altres opten a la candidatura conjunta de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat a la UNESCO.

Programació del VI Festival Internacional de Curtmetratges i Cinema Independent de Cerdanya

Dimarts 28:
18 h. Secció Infantil
21.30 h. Secció Films Catalans

Dimecres 29
21.30 h.
Seccció Films Internacionals (V.O.S)

Dijous 30
18 h.
sessió Solidària (Local ADIS)

Divendres 31
18 h.
Taller de cinema solidari
21.30h. Secció especial
23 h. Sessió Golfa (+16)

Dissabte 1
9-14 h.
Concurs microfilmets
10-14 h. III Trobada de l’AV al Pirineu
16.30-19.45 Secció oficial
20 h. Secció finalistes
22 h. Entrega de premis
Festa VI Festival (refrigeri per a tothom).

Diumenge 2
12 h.
Campus i Meeting Point

Organitza: Grup de Recerca de Cerdanya i Cerdanya Film Commission
Amb la col·laboració de:Ajuntament de Puigcerdà, Tallahassee, Armenoil, SED Seveis i Distribució, Cerdanya Resort. Swett Events, Cultura Alternativa, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Institut Ramon Muntaner.
Per a més informació: Enric Quílez – grup@recercacerdanya.org – Tel. 609 982 464
m

Deixa un comentari