Llevadores casolanes del segle XX

Núñez Galván, Laura (2015) Llevadores casolanes del segle XX. Pràctiques, coneixements i vivències d’un ofici. Barcelona, Bellaterra ed., 200 pàg.


Obra basada en els records i les vivències d’un conjunt de llevadores catalanes entrevistades per l’autora que, des dels anys 1940 fins a l’actualitat, han exercit aquesta professió. El seu contingut, tanmateix, va més enllà. D’una banda aborda la història d’aquesta professió en segles anteriors, mentre que per l’altra analitza quin ha estat el pes i la importància que s’ha establert davant del ritual de néixer, i quins factors mèdics i socials han estat cabdals a l’hora de fer-ne una professió.

Laura Núñez és llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona. S’ha especialitzat en el món de la maternitat indígena i realitza xerrades, tallers i seminaris sobre concepció, embaràs, part i criança a diferents pobles del món per a universitats, biblioteques i per a l’Associació Mares Doules de Barcelona. És coautora del llibre Momentos Insurreccionales i autora de diversos relats breus (Premi Paraules d’Adriana, 1999-2001). La monografia, resultat d’una recerca sobre el patrimoni etnològic català becada pel Departament de Cultura, compta amb un pròleg de Dolores Juliano.

Deixa un comentari