L'arxiu de Cor de Carxofa al Museu de la Mediterrània

L’Associació Cor de Carxofa és una entitat que es dedica des de fa anys al foment del gènere musical i poètic de la cançó improvisada, o glosa, gènere que de fa uns anys està despertant un interès creixent de la mà d’algunes formacions de folk, associacions i entitats diverses.

Aquesta entitat ha decidit reunir la documentació referent a aquesta temàtica partint del seu propi fons i creant-ne un arxiu obert especialitzat, a Torroella de Montgrí, concretament al Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània.

Ara, i després d’un treball de recopilació, inventari i estudi es presenta aquest arxiu ubicat al Museu de la Mediterrània, una presentació que serà com millor ho saben fer la gent de Cor de Carxofa, cantant!

Lloc: Museu de la Mediterrània, c. d’Ullà, 31, Torroella de Montgrí

Data: Dissabte 10 d’octubre de 2015, a les 18h

Més informació: Museu de la Mediterrània. Telf. 972 755 180, info@museudelamediterrania.cat

La ubicació de l’arxiu al Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània en facilitarà la dinamització i l’accés a persones interessades. L’encaix amb el discurs general del Museu, que dóna protagonisme a la música d’arrel tradicional per desplegar tots els seus continguts, així com l’especial implantació de l’entitat a les comarques gironines, han estat els principals motius de l’entitat per decidir adoptar aquesta ubicació per reunir els materials col·lectats.

En aquests moments s’ha reunit al Centre de Documentació bona part d’aquest fons i es comença a inventariar per saber quin és el material que el conforme. L’objectiu a mig termini és consolidar un espai d’investigació, recerca i salvaguarda del patrimoni referent a la cançó glosada.

Els assistents tindran ocasió de descobrir l’entitat, la seva activitat i el seu fons amb intervencions dels seus membres tant en prosa com en vers.

El treball de recopilació s’ha realitzat a partir de l’ajuda de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya i s’inclou dins el programa ‘Cultura Viva’ de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial.

Leave a Reply