COET 2015 a Vilafranca del Penedès

El proper dissabte 31 d’octubre tindrà lloc, a Vilafranca del Penedès, una nova edició del COET: Certamen Obert d’Espectacles Tradicionals (de Pirotècnia).

En aquesta edició hi participaran Carles Jódar, que parlarà del correfoc de Manresa, Daniel Vilarrúbias, que presentarà el seu llibre sobre les tronades; Griselda Castells i Irene Sánchez, que explicaran el costum pirotècnic de les carretilles de Sant Pere de Torelló; Juan Luis Garcia Estellés, que fa anys que es dedica a l’estudi i recuperació del foc tradicional, que anomena foc antic; i Ramon Vallverdú que parlarà del model penedesenc del Ball de Diables. Les xerrades tindran lloc a l’Ateneu Municipal i al vespre hi haurà una mostra amb el ball parlat del Ball de Diables d’Esplugues, i una cercavila de foc amb aquesta colla, el Drac de la Bisbal d’Empordà i el Drac de Vilanova. Com a cloenda, es dispararà una mostra de focs barrocs.

Podeu consultar el programa i recorregut de la cercavila, aquí.

Del 31 d’octubre al 22 de novembre es pot visitar també l’exposició «Pirotècnia de festa», una producció dels ajuntaments de Barcelona i Reus, amb la col·laboració del Museu Etnològic de Barcelona i de Carrutxa, itinerant, que es presenta a Vilafranca ampliada amb material de diverses empreses pirotècniques i de col·leccionistes particulars, procedents de diverses poblacions de Catalunya i el País Valencià.

Deixa un comentari