El Museu de la Pesca obre una nova edició de Converses de Taverna amb 'Oficis del port'

Divendres 6 de novembre el Museu de la Pesca engega a Palamós una nova edició del cicle Converses de Taverna. A partir de les 7 del vespre a la Taverna Marinera Ca la Pepa Caneja, la primera sessió del cicle estarà dedicada als ‘Oficis del Port’, amb la participació de professionals en actiu d’activitats portuàries. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom.

Des del seu inici el gener del 2001 i de forma ininterrompuda, Les Converses de Taverna han esdevingut un espai de referència per a la recuperació, la documentació i la difusió del patrimoni immaterial de la gent de mar de la Costa Brava. Al llarg de més de 113 sessions temàtiques, quasi bé 200 persones, entre professionals de la mar, familiars i experts del tema marítim, han aportat tot el seu record, el seu coneixement i la seva experiència al voltant d’una taula de la taverna Ca la Pepa Caneja. Avui, la suma d’aquests testimonis conforma el més gran fons de memòria oral de caràcter marítim, el qual es pot consultar íntegrament a Documare: centre de documentació de la pesca i el mar, a disposició dels investigadors, estudiants i els aficionats a la mar.

Enguany el Museu de la Pesca ha programat 4 sessions entre novembre de 2015 i juny del 2016

6 de novembre. Oficis del port
15 d’abril. Naufragi!
13 de maig. Les trobades de vela llatina
10 de juny. La cuina al mar

Aquesta activitat s’emmarca dins del programa ‘Memòria Viva’ del Museu de la Pesca, que arriba a la seva 3a edició. Aquest programa és la suma de diferents d’activitats destinades a la recuperació, la documentació i la reivindicació del patrimoni immaterial, no només captant-lo i preservant-lo per a les generacions futures, sinó també per retornar-lo a la societat en forma d’activitats. Aquest programa es completa amb les activitats ‘Mestres dels Fogons’, ‘Imatges que fan parlar’ i el ‘Cicle de cinema etnogràfic’ celebrat el passat més d’octubre.

Memòria Viva és un programa organitzat pel Museu de la Pesca i l’Ajuntament de Palamós amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari