Micromecenatge per al "Calendari de festes amb aigua"

festes.org, espai d’Internet sobre celebracions festives populars i tradicionals, vol editar un llibre inèdit fins ara que recollirà totes les festes relacionades amb l’aigua, des de les baixades d’andròmines i altres festes al riu, com els raiers, a les diferents modalitats de correaigua, passant per tradicions úniques com l’ou com balla, les festes amb bestiari aqüàtic, els balls d’aigua, i fins i tot les rogatives per demanar pluja i les benediccions rituals d’animals o de vehicles.

Per finançar-ho, utilitzarà el sistema de micromecenatge que ofereix la plataforma Verkami. Els promotors de la iniciativa s’han proposat aconseguir, fins al 22 de novembre, els 8.000 euros que val imprimir el llibre, de 256 pàgines i amb 400 fotografies, que volen servir per conscienciar-se de fins a quin punt l’aigua també forma part de les nostres celebracions festives. Si la campanya té èxit, el llibre sortirà d’impremta cap a finals de març, i l’exemplar sol·licitat s’enviarà directament a cadascun dels micromecenes just abans de Sant Jordi.

El Calendari de festes amb aigua vol donar a conèixer les festes populars que tenen a l’aigua com a element destacat i protagonista. Festes singulars, increïbles, moltes d’elles encara desconegudes, on l’aigua serveix d’escenari, per jugar, per purificar, per mullarse-se… i també festes que serveixen per recordar la construcció del canal que va permetre que l’aigua arribés al poble, ballades que es fan en pous i fonts en determinades dates, banys rituals en rius i llacs a l’estiu, hidromàquies per recrear una llegenda local, celebracions a l’entorn d’aigües considerades guaridores de malalties, entre moltes altres.

festes.org és l’espai degà a Internet sobre cultura popular, fundat el 1999. De llavors ençà, ha documentat i contribuït a la difusió de més de 2.000 festes d’arreu del país, té indexats més de 4.400 enllaços relacionats amb la temàtica, acull gairebé 460 articles de més de 700 especialistes en cadascuna de les matèries del folklore, i fa referència a més de 1.400 llibres. Amb més de 800 visites diàries, amb els anys s’ha convertit en un dels espais web de referència a la xarxa en matèria de festes populars i tradicionals.

+ info: Llibre Calendari de festes amb aigua

Contacte: Botarga Produccions. C. de Balmes, 350, 1r 2a info@botarga.cat Tel. 675 134 694

Deixa un comentari