Cànters per a l’aigua

Es tracta d’una exposició de cànters de terrissa, utilitzats, tradicionalment, per a bé per contenir bé per emmagatzemar aigua, funcions que van perdre cap a les dècades dels anys 1950 i 1960, amb l’arribada de l’aigua corrent a totes les cases (substituint l’ús de la font i el cànter), la generalització de les neveres (per mantenir l’aigua fresca) i la de nous materials, com ara els plàstics (per ser els de plàstic atuells més barats i duradors). Arreu els canterers i terrissers van deixar d’elaborar molts dels atuells i estris que produïen des d’antic, també a les Terres de l’Ebre: la Galera, Miravet, Tivenys, Benissanet, Ginestar, etc. Així, malauradament, molts centres terrissers es van anar extingint.

Les peces exposades procedeixen del ric i divers fons del Museu de Ceràmica de l’Ametlla de Mar, amb el qual Terracota va encetar una col·laboració anual el 2014, per tal d’organitzar exposicions dedicades als cànters.

Organitza: Terracota, Centre d’interpretació de la Terrissa de la Galera

Col·labora: Ajuntament de l’Ametlla de Mar i  Museu de Ceràmica de l’Ametlla de Mar

Lloc: Sala 2 del Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera

Dates: del 6 de novembre de 2015  fins el 10 de gener de 2016

Horari: dimecres a divendres, de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.

Més informació i visites concertades fora d’aquest horari: 977 71 83 39 terracota@galera.altanet.org www.galera.cat

Leave a Reply