I Jornada de Ceràmica Negra

Tríptic informatiu I Jornada Ceràmica Negra Quart

L’Associació Catalunya Art ha organitzat pel proper 4 de desembre la I Jornada de Ceràmica Negra, que tindrà lloc a l’obrador de Ceràmiques Marcó de Quart, i a la qual assistirà el president de la Diputació de Girona, Il·lm Sr. Pere Vila i Fulcarà.

Aquesta jornada pretén ser la primera de tot un seguit d’accions adreçades a impulsar un nou model d’emprenedoria artística i artesana. L’objectiu és analitzar i debatre processos de revaloració del producte, entès com a objecte cultural, sempre des de l’aplicació de la innovació i la creativitat, fent especial èmfasi en l’àmbit de la ceràmica.

Es tracta d’una jornada oberta a tot el teixit creatiu: des d’artesans, artistes i emprenedors, fins a centres de formació i aprenentatge, i a tots els col·lectius que formen el mercat de l’artesania i l’art contemporani.

A la jornada hi col·laboren l’Ajuntament de Quart, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Fundació Rafael Masó, l’Escola Massana de Barcelona i la Casa de la Generalitat a Perpinyà.

L’assistència a l’acte és gratuïta, solament cal fer la inscripció al portal web: www.catalunyaart.org

Programa:

9.00h Benvinguda i presentació de la jornada a càrrec de Jaume Marcó i Blai Puig

9.30h El noucentisme com a antídot de la turistització de Catalunya, a càrrec de Narcís Comadira

10.15h La ceràmica negra, fil conductor de l’obra de l’obrador de Ceràmiques Marcó en l’espai català transfronterer, a càrrec de Brígida Payrou-Neveu i Mercedes Palau-Ribes.

11.15h Del blanc al negre: Masó i la ceràmica aplicada a l’arquitectura, a càrrec de Jordi Falgàs.

12.00h Pausa-cafè.

12.15h Ceràmica negra en l’art contemporani i experiències docents, a càrrec de Miquel Planas i Matilde Grau.

13.00h Del turisme cultural al turisme creatiu, a càrrec de Jaume Marín.

13.30h La ceràmica al món, a càrrec de Ricard Domingo.

14.14h Dinar.

La jornada serà reproduïda en temps real a través del web http://www.catalunyaart.org

Deixa un comentari