Les Festes del Foc i del Sol als Pirineus

Emmarcat dins els actes de celebració del desè aniversari de la declaració de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, aquest divendres dia 4, a les 7 del vespre la sala de Plens de l’Ajuntament de Berga acollirà una conferència sobre ‘Les Festes del Foc i del Sol als Pirineus’, a càrrec de Jan Grau i Martí, expert en cultura popular.

Seguint amb un dels tres eixos amb els quals cada any s’estructuren els actes de l’aniversari, es procura establir contacte amb altres manifestacions populars i tradicionals reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat. Justament, ahir mateix les Falles dels Pirineus van obtenir aquest reconeixement.

Els actes de celebració de la declaració del Patrimoni seguiran el dissabte dia 5 a les 6 de la tarda a la mateixa sala de Plens de l’Ajuntament de Berga amb ‘Històries de La Patum’, una conferència que farà noves aportacions històriques sobre la Festa, amb la presentació d’una filmació de La Patum de 1975 i una xerrada sobre ‘Gerónimo Agüero, l’alcalde que va voler prohibir La Patum’, a càrrec de Jordi Sabata i Freixa, músic i director de la Banda de l’EMMB.

El programa d’actes del 10è aniversari de la declaració de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Berga i del Patronat Municipal de La Patum.

Deixa un comentari