Antropologia de la ciutat

Duch, Lluís. Antropología de la ciudad. Barcelona: Herder Editorial, 2015, 511 p.

Des del moment clau de la història en què l’ésser humà establí assentaments fixes per viure en comunitat, la ciutat ha estat la màxima expressió de la seva presència cultural al món; una presència pròpia que ha establert, a cada moment històric, quines són les dimensions de la seva autèntica naturalesa, sempre sotmesa a les irrupcions imprevistes i desconcertants de les múltiples fisonomies de la contingència.

Aquest llibre proposa un marc general de les múltiples relacions que se’entrellacen a la vida urbana d’individus i col·lectivitats i dels eixos fonamentals de la configuració espai-temporal -sempre polifacètica i amenaçada per l’anomia- de la realitat i del seu principal intèrpret: l’ésser humà.

Deixa un comentari