Presentació del llibre “Les falles del Pirineu”

Dissabte 26 de març, a les 18:00h. Quadra de Casa Gassia. Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Esterri d’Àneu.

A càrrec de: Marta Subirà, secretària general de Medi Ambient i Sostenibilitat; Marc Garriga, director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Jordi Abella, director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu; Carles Barrull, president de l’Institut d’Estudis Ribagorçans; Oriol Riart i Sebastià Jordà, autors del llibre.

Diumenge 27 de març, a les 19:00h. Confraria Nova de Sant Sebastià. El Pont de Suert.

A càrrec de: José Antonio Troguet, alcalde del Pont de Suert; Marc Garriga, director del Parc Natural de l’Alt Pirineu; Carles Barrull, president de l’Institut d’Estudis Ribagorçans; Oriol Riart i Sebastià Jordà, autors del llibre.

FALLES DEL PIRINEU

Presentació del llibre Les falles del Pirineu. L’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà, d’Oriol Riart i Sebastià Jordà.

El llibre tracta d’una de les celebracions més antigues amb foc, la de les falles, als Pirineus. Més enllà del relat popular, la festa de les falles és una festa tradicional, ben sentida i diferenciada de la resta de festes per part de les poblacions que la celebren. Però per sobre de tot és una festa arrelada i adaptada al seu entorn natural més immediat, fet que condiciona l’element material de la festa, generant així diferents modalitats de falles i processos per elaborar-les. En aquest llibre, fruit de dos treballs de recerca previs, se’ns retrata la festa actual en les diferents poblacions tot documentant els canvis als que s’ha vist sotmesa per tal de garantir-ne la seva continuïtat fins arribar a ser el que és avui dia.

Pagès Editors. Col·lecció Visió, 71
ISBN: 978-84-9975-705-6
216 pàgines
19 x 28 cm

Deixa un comentari