Paraules que treballen el fang

PortadaL’editorial Cossetània, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Quart, acaba de publicar Paraules que treballen el fang. Recull de mots i locucions dels oficis de terrisser i rajoler a Quart, un treball de documentació i preservació del patrimoni etnològic elaborat per l’Associació de Terrissers Artesans de Quart amb la col·laboració del Museu de la Terrissa del mateix municipi.

L’obra és un recull de paraules i locucions pròpies dels terrissers i dels rajolers de Quart, algunes d’elles exclusives de les tasques de fer rajols, teules i altres peces pròpies. Les expressions dels terrissers fan referència a procés d’elaboració d’objectes de terrissa. És el resultat de gairebé dos anys en la qual s’ha pogut recopilar el coneixement oral dels seus protagonistes, i amb això, assegurar-nos que plasmem tot un patrimoni etnològic i cultural destinat a canviar inexorablement.

 

Deixa un comentari