La sàvia cuina dels homes i dones de la mar

Divendres 22 d’abril el Museu de la Pesca va presentar a l’Espai del Peix el llibre ‘La cuina de la gent de mar de la Costa Brava. Receptes de l’Espai del Peix’ un recull de 20 receptes proposades per 21 homes i dones del nostre litoral. L’acte de presentació, que va omplir la sala, va comptar amb la presència de Quim Casellas, xef del restaurant Casamar.

El llibre no és només un llibre de recepta, sinó una mirada antropològica i literària a la quotidianitat de la gent de mar. A través dels textos de Gerard Prohias, el llibre vol subratllar que la cuina i gastronomia de primera divisió pot estar allunyada de la genialitat creativa, i que es pot fer en base a la memòria, la tradició i l’herència, on els escenaris no són restaurants amb estrelles Michelin, sinó menjadors casolans, cuines de barca i fogons humils. “La cuina de la gent de mar” és, en resum, un llibre coral que posa en valor el patrimoni gastronòmic de l’Empordà marítim, a base de picades, romescos, sofregits i brous amb tot el sabor, i que aprofita sàviament les espècies menys conegudes, com la sardina, el congre, l’aranya, el verat, el pop o el gatet, entre altres exquisideses de la mar.

Aquesta cuina es pot degustar a l’Espai del Peix dins del programa d’activitats regulars, que es pot trobar al web del Museu de la Pesca museudelapesca.org

Leave a Reply