Repensar Bon Pastor

13177409_1043386199078622_984270647261459990_nPresentació del llibre Repensar Bon Pastor

“Repensar Bonpastor: Aprenentatges i Futurs”

Participen:

Núria Alabao, periodista i antropòloga

Marc Dalmau, antropòleg

José Luis Oyón, urbanista

Col·letiu Repensar Bonpastor

Presenta:

Manuel Delgado, professor d’antropologia

Data: dilluns, 9 de maig 2016 – 19:00h

Lloc: Sala Gran, 4t pis. Facultat de Geografia i Història. Universitat de Barcelona, carrer Montalegre, 6. Barcelona

VV.AA. Repensar Bonpastor. Tejiendo historias urbanas de Barcelona desde el umbral de las casas baratas. Barcelona: Edita Col·lectiu Bonpastor, 2016

Aquest llibre és el testimoniatge col·lectiu d’una transformació urbana i el seu impacte en una comunitat. La seva publicació és la nostra forma d’agrair als veïns i veïnes de Bon Pastor i a totes les persones que han participat en el procés del Concurs tot allò que ens han ensenyat.

Aquest llibre és un document que no admet etiquetes ni gèneres. No és acadèmic, encara que recorre a tècnics i experts en diverses disciplines. No és un assaig sinó una anàlisi polièdrica, un recorregut pas a pas i sense dreceres, que es deté en els viaranys d’un conflicte social, sense eludir l’autocrítica. Perquè, abans de res, és una experiència viscuda i narrada en primera persona del singular i del plural.

Aquest collage de textos no persegueix tant l’exhaustivitat com indagar en la complexitat d’una situació perllongada en el temps, des de totes les disciplines possibles, per tractar de trobar eines, solucions i propostes per a una altra forma de fer ciutat. Una ciutat que tingui en compte els contextos socials i les històries de vida, que no museïtzi els seus orígens i escolti quins són les necessitats i anhels dels veïns que viuen i habiten els seus carrers. Una Barcelona incloent, que construeixi i autogestioni els seus recursos per repensar el futur. Un futur possible, sense demolicions ni reformes dissenyades per endavant. Una ciutat per venir construïda a peu de carrer, prenent la fresca, durant una assemblea o celebrant una nit de Sant Joan.

Us passem l’enllaç per a la visualització i descàrrega lliure en pdf:
https://archive.org/details/RepensarBonpastor

També es pot demanar el llibre imprès a través de:
http://www.amazon.com/Repensar-Bonpastor-Tejiendo-historias-Barcelona/dp/152330149X

Deixa un comentari