Presentació del llibre “Les falles del Pirineu”

Dimarts 31 de maig, a les 18:00h,  al Museu d’Història de Catalunya.

Plaça de Pau Vila, 3. (Palau de Mar)

08039 Barcelona

Amb la participació de:  l’Hble. Sr. Josep Rull, Conseller de Territori i Sostenibilitat; Carles Barrull, president del Centre d’Estudis Ribagorçans; i Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors.

Oriol Riart i Sebastià Jordà, autors del llibre

FALLES DEL PIRINEUEl llibre tracta d’una de les celebracions més antigues amb foc, la de les falles, als Pirineus. Més enllà del relat popular, la festa de les falles és una festa tradicional, ben sentida i diferenciada de la resta de festes per part de les poblacions que la celebren. Però per sobre de tot és una festa arrelada i adaptada al seu entorn natural més immediat, fet que condiciona l’element material de la festa, generant així diferents modalitats de falles i processos per elaborar-les. En aquest llibre, fruit de dos treballs de recerca previs, se’ns retrata la festa actual en les diferents poblacions tot documentant els canvis als que s’ha vist sotmesa per tal de garantir-ne la seva continuïtat fins arribar a ser el que és avui dia.

Pagès Editors. Col·lecció Visió, 71
ISBN: 978-84-9975-705-6
216 pàgines
19 x 28 cm

Deixa un comentari