Instruments musicals i objectes sonors fets amb canya al delta de l’Ebre

ajut 2014 claudia gimenez (2)

Amb motiu de la XII Setmana del Medi Ambient, la musicòloga i professora de música Clàudia Giménez Ferreres donarà la conferència “Luthiers populars. De les canyes als objectes sonors al delta de l’Ebre” on exposarà la seva recerca sobre aquests objectes musicals i sonors, tant infantils com per a adults, realitzada amb un Ajut per a la realització de projectes de recerca etnològica concedit pel Museu de les Terres de l’Ebre el 2014, en el marc del Programa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En la seva recerca, basada en entrevistes orals, en objectes del fons del Museu i en aquells que els seus informants han reproduït, hi apareixen flautes, reclams de caça i xiuladors, entre altres objectes, fets be amb les fulles, be amb els ulls o les tiges de les canyes.

Data: dijous, 2 de juny de 2016, 19:30 h

Lloc: Sala d’Actes del Museu de les Terres de l’Ebre. c/Gran Capità, 34. Amposta

Organitza: Parc Natural del Delta de l’Ebre i Museu de les Terres de l’Ebre

Més informació: Museu de les Terres de l’Ebre. C/ Capità 34, 43870 Amposta www.museuterresebre.cat 977 702 954

 

Deixa un comentari