Inauguració de l’exposició CONTEXT: dels motlles Masó a la Ceràmica Negra

portada contextEl Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i l’Escola Massana de Barcelona inauguren l’exposició sobre Ceràmica Negra, CONTEXT: dels motlles Masó a la Ceràmica Negra, que recull una selecció de peces resultants de les quatre edicions del Seminari de Ceràmica Negra que anualment es du a terme a Quart i a Sant Feliu de Guíxols.

L’acte tindrà lloc el proper dijous 9 de juny a les 19h a la planta 3 del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. A la inauguració hi serà present l’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, el director general de Cultura Popular del Departament de Cultura Sr. Lluís Puig, i representants de la direcció de l’Escola Massana.

L’exposició ocupa dos espais en els que es troben, per una banda, una selecció de més de 40 peces realitzades per alumnes en les quatre edicions del seminari, i per l’altre alguns motlles de l’arquitecte Masó i la recreació d’un taller de ceràmica.

En el primer espai s’inclouen imatges de les peces abans del procés de cocció en atmosfera reductora que enfosqueixen les peces i donen el característic color negre, i frases dels alumnes recollides en l’informe de valoració del seminari.

L’exposició, comissariada per Gemma Amat, pretén projectar el missatge de TRADICIÓ+CONTEMPORANEÏTAT, amb les paraules que acompanyen les peces: IDENTIAT, DIÀLEG, RECERCA, PATRIMONI, TERRITORI, LLEGAT, INNOVACIÓ, DISSENY, REUTILITZACIÓ, CONVIVÈNCIA I PRESERVACIÓ.

Al fons de la Sala es projecta un audiovisual en el que es mostra el desenvolupament de la primera edició del seminari.

Més informació: http://www.guixols.cat/museu

Leave a Reply