Un equilibri imperfecte

Precartell_def_1sentació del llibre Un equilibrio imperfecto. Alimentación ecológica, cuerpo y toxicidad

Cristina Larrea (UB)
Antropòloga i co-directora de l’Observatori de l’Alimentació (ODELA)

Xavier Medina (UOC)
Antropòleg i director de la col·lecció Ars Alimentaria

Arantza  Begueria (UB)
Autora

Data: 15/06/2016 19:00

Lloc: Museu de les Cultures del Món, carrer Montcada 12-14 de Barcelona

Begueria, Arantza. Un equilibrio imperfecto. Alimentación ecológica, cuerpo y toxicidad. Barcelona: Editorial UOC, 2016

El menjar ecològic representa un dels sectors de la indústria alimentària amb major creixement al nostre país. Què porta algú a decidir-se per aquest tipus de menjar ?, què busquen en ella els consumidors ?, quines són les seves preocupacions respecte a l’alimentació i al seu cos? Aquest llibre ens ofereix un recorregut pel consum d’aquest tipus d’aliments a la ciutat de Barcelona a partir de les experiències, les pràctiques i les narratives dels propis consumidors. Aquesta obra presenta un treball antropològic que viatja per les medicines alternatives, les espiritualitats orientals, els discursos sobre sobirania alimentària i les narratives sobre toxicitat i risc, entre d’altres, per revelar com els consumidors busquen en el menjar ecològic un equilibri personal i col·lectiu. Un equilibri que és nutricional, però també és metge, espiritual, moral i polític, i que està lluny de ser perfecte

Leave a Reply