6a mostra de cinema etnogràfic a Sant Feliu de Guíxols

6_mostra_cinema_etno_57726b51028d5

Aquest cap de setmana, la 6a mostra de cinema etnogràfic s’enmarca dins del Pati de l’Antic Hospital Municipal de Sant Feliu de Guíxols. Un marc singular, d’estil neoclàssic,  amb molta història a l’esquena que segur que ens farà gaudir de les projeccions que hi tenim programades.

09 de setembre de 2016 a les 20:00

Projecció del documental “L’exili de la Marededéu de Núria”

Presentació a càrrec del Dr. Manuel Castellet, autor del llibre en el que es basa el documental.

Pati de l’antic Hospital Municipal (C/ Hospital, 25-35 Sant Feliu de Guíxols,Girona 17220)

Director: Sergi Guix Durada: 35′

Sinopsis:

Amb l’esclat de la Guerra Civil i davant el fervor anticlerical dels milicians republicans, el capellà del santuari de Núria, mossèn Ventura, es va endur la imatge de la Mare de Déu de Núria a peu per la muntanya fins a enterrar-la a un clot amb l’objectiu de salvaguardar-la de possibles escomeses que la posessin en perill. A partir d’aquí va començar un exili de la imatge religiosa que es va allargar 4 anys i que va portar la verge a fer diverses estades, passant per la Catalunya del Nord, l’abadia d’Hautecombe, a França, i va acabar arribant a Suïssa, on va estar primer en una caixa forta d’una oficina bancària i finalment va acabar en mans del bisbat de Friburg.

10 de setembre de 2016 a les 20:00

Projecció del documental “Un mar de vinyes”

Pati de l’antic Hospital Municipal (C/ Hospital, 25-35 Sant Feliu de Guíxols,Girona 17220)

Director: Antoni Martí Durada: 28′

Sinopsis:

Fa 2000 anys que els ceps s’esplaien per aquestes contrades. 2000 anys de cultura lligada al conreu de la vinya. Avui, la vinya ja ha abandonat els pendissos de les muntanyes i reposa en les suaus planes del nostre patrimoni. I allà on encara rep l’atenció humana ens ho agraeix amb un paisatge ple d’harmonia.

Deixa un comentari