Monogràfic de conservació, reparació i restauració d’imatgeria festiva

flyer-monografic-1-2-2000-768x766Amb l’objectiu de conservar i mantenir en bon estat els elements d’imatgeria festiva de Catalunya, la Federació d’Associacions d’Artesans de Catalunya (FAAOC), el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals impulsen el primer curs monogràfic de conservació, reparació i restauració d’elements d’imatgeria festiva. Aquest curs, adreçat a conservadors, restauradors, dissenyadors, artesans d’ofici en imatgeria festiva… vol donar eines per fer una acurada restauració dels prop de 4.500 gegants, 15.000 capgrossos i 1.500 figures de bestiari que s’estima que hi ha a Catalunya. Actualment, l’administració està treballant per protegir entre 150 i 200 elements centenaris. Aquesta protecció haurà de garantir que les actuacions de restauració i conservació que es realitzi en aquests elements estigui fet amb màxima cura, per professionals formats i omplint així el buit de control professional e institucional d’aquests elements d’altíssim valor.

Fins al 16 de setembre es pot fer la preinscripció per aquest monogràfic que es farà a l’octubre i novembre a l’Escola La Massana de Barcelona. La preinscripció es pot fer al correu electrònic faaoc@faaoc.cat o al telèfon 664362120. El monogràfic, que comptarà amb un equip de professorat d’alt nivell, oferirà una formació exclusiva per restaurar aquests elements tenint en compte les singularitats d’aquestes obres: el seu ús constant i la diversitat de materials amb què estan fabricats. El monogràfic aplicarà un aprenentatge teòric i crític a aquests tipus d’objectes propis de la cultura popular i tradicional, que combina patrimoni material i immaterial amb continguts propis del folklore.  A banda dels mòduls teòrics, el curs planteja classes magistrals que es faran al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

Vegeu més informació al web de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya

Deixa un comentari