Taller del remei tradicional d’elaboració d’oli de peix porc

Peix porc 2017Taller del remei tradicional d’elaboració d’oli de peix porc, a càrrec de Rosa Subirós, antropòloga i infermera.

 

L’oli de fetge de peix porc és un remei natural usat tradicionalment pels pescadors de la Costa Brava, que s’obté del fetge d’un peix anomenat porc o tamborer i que era utilitzat per calmar el dolor de cremades i evitar la formació d’ampolles, accelerant la cicatrització de la ferida.

Els resultats obtinguts amb alguns anàlisis realitzats al Departament de Química Farmacèutica de la UB, indiquen que aquest oli conté un gran nombre de components amb un gran interès biològic, que el fan un excel·lent suplement dietètic, que pot ser d’interès per al tractament de malalties dermatològiques, artrosis i d’altres malalties òssies.

Prèviament es farà una lectura de Gaziel sobre els pescadors, extret de l’obra “Sant Feliu de la Costa Brava”, en el marc de les noves rutes literàries “Espais escrits” de la Institució de les Lletres Catalanes.

 

Lloc: Museu d’Història (Edifici Monestir). Pl. Monestir, s/n. Sant Feliu de Guíxols.

Cal inscripció prèvia: presencialment a l’Oficina de Turisme o a través del Tel. 972821575 o A/e. museuhistoria@guixols.cat

Data: Dissabte 17 de setembre de 2016.

Hora: 11.30h.

Organització: Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural.

 

També us recomanem: el mateix dissabte 17 de setembre, ales 18.00 h.: RUTA LITERÀRIA GAZIEL I PRESENTACIÓ D’ESPAIS ESCRITS. Recorregut per Sant Feliu de Guíxols donant a conèixer el llegat de Gaziel.

Inscripcions: a la Biblioteca Pública, per telèfon 972 324057 o per correu electrònic a biblioteca@guixols.cat
A les 18.00 h. a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Deixa un comentari