La Mostra de Cinema Etnogràfic arriba a Solsona en la seva 6a edició

Cartell Cinema Solsona
Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, a partir de la participació de setze de les entitats que el formen, organitza per sisè any consecutiu la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Aquesta és una mostra multiseu que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, tots ells testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. Com en d’altres edicions, hi haurà la participació d’un país convidat, aquest 2016 serà Mèxic qui comptarà amb la projecció de diversos documentals sobre el seu país i el seu patrimoni.

Des de fa pocs mesos el Centre d’Estudis Lacetans és una nova antena de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, i per primer any, participa a la Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya.

Si voleu conèixer costums, tradicions i oficis dels nostres avis no us podeu perdre aquesta Mostra de Cinema! Us esperem!

Dates: 23 i 30 de setembre, i 7 i 14 d’octubre de 2016, a les 20h

Lloc: al Teatre Comarcal de Solsona.

Organitza: Centre d’Estudis Lacetans

Col·labora: Ajuntament de Solsona

Per més informació: 600 335 847 / cel@lacetans.org

El primer documental es projectarà el divendres 23 de setembre a les 20 h

La terra que no trepitgem. (construcció en tàpia a la plana d’Urgell).

Dir. Adriana Salvat, 2008 (27’)

Presentació del Centre d’Estudis Lacetans com a nou membre de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial a càrrec del Sr. Lluís Puig, director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. Seguidament, hi haurà la presentació del documental a càrrec d’Adriana Salvat.

La construcció en tàpia fou general a Catalunya fins ben entrat el segle XVIII. Amb el pas del temps, però, va quedar relegada a determinades zones del país, particularment a determinades zones de l’interior. Aquest documental fa un repàs al llegat d’aquest tipus de construccions presents encara a la plana d’Urgell, alhora que documenta les tècniques de construcció amb tàpia que encara recorden els darrers tapiadors de la zona.

Leave a Reply