El pa, protagonista de la Mostra de Cinema Etnogràfic

mailing-6Segar, garbejar, batre, moldre i fer pa. A partir de les habilitats i coneixements  de pagesos i menestrals, l’audiovisual mostra la restitució actual de feines practicades a la Plana de Vic abans de la mecanització. Processos tècnics adreçats a la collita del blat, a la mòlta del gra per obtenir la  farina i a la elaboració del pa. Les imatges procedeixen dels tallers de restitució etnogràfica de memòria gestual entorn de procediments desapareguts organitzats per l’Ecomuseu del Blat (Càtedra en Agroecologia de la UVic-UCC). Les activitats han estat enregistrades al camp dels Ametllers del mas El Colomer de Taradell, al Molí de la Calvaria de Calldetenes i al forn de pa Sanglas de Tavertet. La sessió comptarà amb la presència dels directors Jacint Torrents i Santi Ponce (Ecomuseu del Blat, UVic-UCC)

Data: Dissabte 1 d’octubre de 2016 a les 20h

Lloc: Ajuntament de Calldetenes. Plaça 11 de setembre s/n

Per a més informació: www.museudelter.cat – 938515176 – info@museudelter.cat

Amb la col·laboració de l’Ecomuseu del Blat

Deixa un comentari