L’illa de Buda a la 6a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2016 a Amposta

Cartel a3A Amposta la “6ª Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, 2016” es centrarà, de forma monogràfica, en el passi de documentals que tracten sobre l’illa de Buda, situada a l’extrem del delta de l’Ebre.

A l’acte d’inauguració es presentarà, per primer cop, del documental interactiu Buda, l’illa del Delta, produït per Filmsnòmades, i hi intervindran Santi Valldepérez, productor i director del projecte, i Maite Subirats, que n’ha estat la guionista.

Es projectaran filmacions procedents dels arxius públics de la Filmoteca de Catalunya, el NODO i RTVE, i dels arxius privats de les famílies Borés i Sarró, que ens acostaran a la història recent de l’Illa, fent un repàs per les diferents activitats quotidianes i extraordinàries que s’hi van desenvolupar entre el 1921 i els anys 1970. Mostren entre d’altres: les feines a l’arrossar dels colons de l’Illa, la caça d’aus aquàtiques o un bombardeig durant la Guerra Civil Espanyola del 1936, el pas de barca, els bussos de l’exèrcit espanyol que van demolir el far de Buda, estades al mas de la família Borés, la pesca amb bertrols i amb pantena, etc.

Data: Divendres 14 d’octubre de 2016 a les 19.30 h i dissabte 15 d’octubre a partir de les 18 h

Lloc: Sala d’actes del Museu (c/Gran Capità, 34, Amposta)

Per a més informació: Tel. 977 702 954  info@mueuterresebre.cat  www.museuterresebre.cat  www.facebook.com/museuterresebre  twitter.com/museuterresebre

Deixa un comentari